Στο σχολείο!


• Οι παραστάσεις "Η Μυλωνού" και "Αισώπου Κόμιξ!" απευθύνονται σε παιδιά από 3+
• Η παράσταση "Ο Κουκουμπλής" απευθύνεται σε παιδιά από 4+

• Η παράσταση παίζεται μέσα στην τάξη ή στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.
Αν αυτό δεν σας εξυπηρετεί, υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις μας στους σταθερούς μας χώρους (Γκάζι, Μαρούσι, Αθήνα)

•    Η διάρκεια του προγράμματος είναι από 50 λεπτά έως και 70 λεπτά ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να σχεδιάσουμε την παράσταση, που σας ταιριάζει.

•    Κάθε μέρα μπορούν να γίνουν μέχρι και 2 παραστάσεις στο ίδιο σχολείο. 

•    Eλάχιστος αριθμός παιδιών ανά παράσταση, 50.
Ο σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος, με πολυετή πείρα στο θέατρο για παιδιά και εφήβους,  έχει φροντίσει να υπάρχει υλικό δραστηριοτήτων, το οποίο στέλνεται σε κάθε σχολείο πριν την παράσταση. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν μελετηθεί για να γίνονται στην τάξη την προηγούμενη και την επόμενη ημέρα της παράστασης. Έτσι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα λαϊκά παραμύθια στην αυθεντική τους γλώσσα και αποκτούν συνείδηση θεατρικής πράξης. Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν στα χέρια τους μια σειρά από εργαλεία και υλικά για δημιουργικές δραστηριότητες που θα προετοιμάσουν τα παιδιά για την παράσταση με μουσική, ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια κίνησης και έκφρασης.

Η Μελίνα Χατζηγεωργίουεκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εκπαιδευτικό δράμα -καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ- και η Φλώρα Σπύρου, θεατρολόγος -ειδικευμένη στο Drama in Education, έχουν οργανώσει τη λειτουργία του διαδραστικού μέρους, έτσι ώστε η παράσταση να αποτελεί μια πραγματική «ψυχαγωγική» εμπειρία.

Η «Μυλωνού» ξεκίνησε το εκπαιδευτικό της ταξίδι τη σχολική περίοδο 2011-2012, με μεγάλη επιτυχία, στα σχολεία της Θεσσαλονίκηςόπου παίχτηκε για δυο σχολικές χρονιές. 
Στην Αθήνα παίζεται για τέταρτη χρονιά!

Η παράσταση "Αισώπου κόμιξ!" ξεκίνησε το εκπαιδευτικό της ταξίδι το 2012-2013 στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει να ταξιδεύει και φέτος για τρίτη χρονιά: http://mikrosvorras.blogspot.gr/


"Ο Κουκουμπλής" ξεκίνησε το εκπαιδευτικό του ταξίδι το 2014-2015 στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει να ταξιδεύει και φέτος για δεύτερη χρονιά. Στην Αθήνα ταξιδεύει φέτος για πρώτη χρονιά!

Οι 3 παραστάσεις μας εκτός από Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, έρχονται σε παιδικά πάρτυ, δήμους, παιδικές εκδηλώσεις εταιριών και επιχειρήσεων και όπου υπάρχουν παιδιά. 
Οργανωση Παραστασεων: Χρυσα Διαμαντοπουλου, τηλ 6947 421 432- 
chrysell@hotmail.com


Υπευθυνη Επικοινωνιας:    Λαμπρινή Σταμάτη, ΤΗΛ. 6997 715382 – lambrini7@gmail.com

http://www.facebook.com/MikrosNotos